Monday, January 21, 2019

Articles

Lawatan Sekretariat Mesyuarat Perubatan UPNM ke Institut Jantung Negara

LAPORAN

Satu lawatan ke Institut Jantung Negara (IJN), Kuala Lumpur telah diatur untuk memenuhi kehendak Mesyuarat EXCO pada 24 Januari 2017 (Isnin).  Lawatan yang diketuai oleh Brig Jen Prof. Dato' Dr. Mohamad bin Abu bakar, Dekan FPKP merangkap Pengerusi Jawatankuasa Mesyuarat Perubatan UPNM ini turut disertai oleh lapan (8) orang ahli dan sekretariat Jawatankuasa Mesyuarat Perubatan UPNM.

Tepat jam 10.00 pagi, rombongan kami disambut mesra oleh Puan Shahroni Haron, Eksekutif Kanan, Bahagian Komunikasi Korporat di Lobi IJN.  Setibanya kami di Bilik Mesyuarat Korporat IJN, kami diberi sedikit taklimat oleh Datuk Dr. Aizai Azan bin Abdul Rahim, Ketua Jabatan Kardiologi. Beliau memberikan taklimat tentang profil korporat dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh IJN.   

Puan Norul Farihah Muda, Pengurus Besar,  Bahagian Pengurusan Kewangan, menjelaskan tentang isu-isu yang berkaitan dengan bil-bil, 'guarantee letter', tarif wad kelas satu berserta kemudahan yang disediakan oleh IJN. Sesi perbincangan telah berjalan dengan lancar mencapai sasaran kedua-dua belah pihak dan diakhiri dengan pemberian cenderamata oleh pihak UPNM kepada pihak IJN.

Seterusnya, pihak IJN membawa kami melawat beberapa wad Kelas 1 untuk kami mendapatkan gambaran dah tarif wad Kelas 1 tersebut. Lawatan kami berakhir tepat jam 1.30 petang.

 

"KEWAJIPAN, MARUAH, INTEGRITI"